ISO TS 16949 Autóipari Minőségirányítási Rendszer

Admin

ISO TS 16949 Autóipari Minőségirányítási Rendszer

 

ISO TS 16949 Autóipari Minőségirányítási Rendszer logó

ISO TS 16949 Autóipari Minőségirányítási Rendszer

Az ISO TS 16949 egy az autóipari beszállítók részére kidolgozott szabvány. A szabvány  egy vevői elvárás rendszer, és az ISO 9001 szabványra épül, annak kiegészítése. Tanúsításra való felkészítése lényegesen nagyobb feladat, mint az ISO 9001 esetében és elengedhetetlen előfeltétele egy jól működő, tanúsított ISO 9001 rendszer.

Az ISO TS 16949 a vállalatok minden működési területén részletes előírásokat tartalmaz a folyamatszabályozás módjaira és céljaira egyaránt, valamint egyéb olyan követelményeket is megfogalmaz, amelyeket nem könnyű teljesíteni. Az ilyen rendszerek esetében fokozottan igaz, hogy bevezetésük és főleg működtetésük sikere és gördülékenysége nagyon erősen függ a felkészítést vezető szakembertől.

Jól mutatja mennyire egyedi területről van szó, hogy csak viszonylag kevés tanúsító képes a tanúsítására. Amennyiben Ön autóipari beszállító és szeretne ilyen szakértővel dolgozni, a Be-futó 2000 Bt. megfelelő referenciával és a szükséges kompetenciával rendelkezik ahhoz, hogy vállalatánál megfelelő autóipari minőségirányítási rendszert vezessen be.

 

ISO TS 16949 bevezetésének előnyei

 

Az már kiderült, hogy csak olyan szervezetek részére ajánljuk ennek a szabványnak a bevezetését, akik autóipari beszállítók vagy azok szeretnének lenni. Ők a következő előnyöket élvezhetik.

  • javítja a terméket és a folyamatokat
  • csökkenti a selejtet
  • javítja a vállalkozás piaci megítélését
  • csökkenti az egyetlen tanúsításhoz tartozó független auditok és a beszállítói auditok számát
  • javítja a kapcsolatot a beszállítókkal, külső és belső vevőkkel, valamint a hatóságokkal
  • elismertséget jelent a társadalom és a gazdaság összes szereplője között